Bel Ons
06 588 13 618

Bezoek ons
Alphen aan den rijn

Mail ons
Info@CircularMedia.nl

Over ons

Hoe is Circular Media begonnen?
Circular Media is in 2016 opgezet als verzamel pagina voor evenement foto’s en is voortgekomen uit een proces van twee jaar lang experimenteren met alles dat met fotografie te maken heeft. Eigenlijk is fotografie per toeval op ons pad gekomen door op vakantie wat leuke momenten vast te leggen. Eenmaal thuis was het de sport om de foto’s zo mooi mogelijk uit te werken. En zodanig met photoshop en andere bewerkings programma’s om te leren gaan.
Vanuit dat enthousiasme is fotografie uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby. Zo hebben we oa. ervaring opgedaan in model-, evenement-, en bruiloft fotografie.
En verzorgen we vanaf 2017 ook websites.

Hebben we een opleiding gevolgd?
Nee, hiervoor hebben we geen bijzondere opleiding gevolgd. We zijn volledig autodidact. Bij fotografie komt het vaak neer op een creatieve invalshoek en oog hebben voor mooi licht. Ook is het belangrijk om een goede band te hebben met de mensen die je fotografeert zodat deze zich op hun gemak voelen en de beste kant van zichzelf kunnen laten zien. Belangrijk want je legt immers momenten vast die iemand voor de rest van zijn leven met zich mee kan dragen.

Wat vinden we tof om te maken?
Fashion en events. Onze passie komt eigenlijk neer op mensen er zo goed mogelijk uit te laten zien. Of het nu gaat om een verjaardag, evenement of zakelijke bijeenkomst. We vinden het gaaf om de mooiste en indrukwekkendste beelden vast te leggen.
Daarnaast delen we deze passie ook op zakelijk gebied en vinden we het een uitdaging een goed uitziende, functionele website te ontwerpen.

Wat vinden we van de fotografie tegenwoordig?
Tegenwoordig is het voor iedereen vrij gemakkelijk om te fotograferen. Met de mobiele telefoons van tegenwoordig beschikt iedereen over een camera, met software om kleuren aan te passen. En daar kan je een heel eind mee komen… Door het grote aanbod van “snaps” gaat dit heel snel en makkelijk. De mooie momenten worden facebook op geslingerd. En vaak en jammer genoeg snel vergeten.
Neem je echter zo’n zelfde foto met een professionele camera dan wordt het al snel een bijzondere foto van een bijzonder moment. Zonde haast om deze digitaal te houden en er niets mee te doen. Daarom streven we er juist naar gemaakte foto’s, zoveel en goed mogelijk, ook aan te bieden op print en album.

Welke apparatuur gebruiken we?

Voor fotografie maken we gebruik van de Canon 5D mark III. Favoriete lenzen zijn de Sigma 35mm 1.4 en de 70-200 2.8. Voor videografie gebruiken we het liefst de DJI Osmo voor stabiele professionele beelden. Daarnaast hebben we de beschikking over een studio.
Voor het maken van websites maken we gebruik van de software van Adobe en het platform WordPress.

Werken we liever op locatie of in de studio?
Voor het maken van foto’s ligt het geheel aan de situatie. Er zijn klanten die graag persoonlijke beelden willen laten maken voor zichelf of voor een website. Dan ligt het aan de functie en het doel. Onze persoonlijke voorkeur gaat vaak naar foto’s op locatie. Deze ogen natuurlijker en je kan meer spelen met licht. In tegenstelling tot werken met een studio, waar je het licht ter plekke bepaald.

Hoe gaan we te werk?
Dit is ook weer geheel afhankelijk van de situatie. Het is prettig van tevoren te bespreken wat de wensen- en de verwachtingen zijn. Bij een fotosessie overleggen we daarom voorbeeld afbeeldingen die een beeld geven van de eindbeelden, met een eigen creatieve invulling natuurlijk.
Bij het maken van een website wordt van tevoren besproken welke eisen-, functies- en uitstraling de website moet krijgen.